Staňte se našimi fanoušky na:

Ovocný chlebíček s polevou

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Třešně, švestky, jablka a zázvor nasekáme a dáme do mísy. Přidáme mandle, citronád, rozinky a 2 lžíce zázvorového sirupu, pokapeme rumem a odložíme. Z másla, obou cukrů, vajec a soli ušleháme krém. Smícháme 250g mouky a kypřící prášek, směs přidáváme střídavě s mlékem do krému a promícháme. Zbývající moukou poprášíme směs ovoce a promícháme. Směs zamícháme do těsta. Chlebíčkovou formu (dl. 30cm) vyložíme alobalem, matnou stranou ven. Naplníme těstem, povrch uhladíme a dáme na rošt předehřáté trouby, pečeme 80-85 minut na 175°C. Vyndáme a necháme vychladnout ve formě. Opražíme mandle a dáme si je stranou, rozpůlíme třešně. Chlebíček vyklopíme z formy a opatrně odstraníme alobal. Na polevu utřeme moučkový cukr, bílek a citronovou šťávu - chlebíček potřeme. Navrch naskládáme třešně a mandle, polevu necháme ztuhnout.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!