Staňte se našimi fanoušky na:

Ovčí játrová paštika

Autor receptu: +Bábrle+ (1284 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
10× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Další potřebné suroviny: slanina, sůl, pepř, kari koření, koření do paštiky. Postup: Játra z ovečky (mohou být i vepřová,králičí,drůbeží) nakrájíme na kostičky, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a nové koření a dáme na 30 minut povařit. Na másle zpěníme cibulku, přidáme vajíčka a necháme srazit. Uvařená játra slijeme a přidáme k cibulovému základu, malinko podlijeme vývarem a asi 10 minut všechno společně podusíme. Všechny suroviny nalijeme do mixéru a umixujeme do hladka. Osolíme, opepříme, přidáme paštikové koření a nalijeme do formy na srnčí hřbet, který vyložíme plátky slaniny. Necháme vystydnout, přikryjeme alobalem a dáme na 5 hodin do lednice. Vyklopíme a dozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvým pečivem. Můžete vyzkoušet, je rychlá, dobrá a vydrží (pokud jí nesníte hned) v lednici celý týden.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |18. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Rentiér1946 |5. srpna 2013
1+++ Odpovědět
+Bábrle+ |20. března 2013
Chystáme se opět dělat na velikonoce :-) Odpovědět
FOTOrecepty |18. února 2013
Vyzkoušíme doma udělat. Odpovědět
Uzzi1 |5. ledna 2013
zajímavá, vyzkouším, ale z drůbežích jater, z ovečky asi neseženu Odpovědět
Georgina |2. ledna 2013
udělám si Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!