Staňte se našimi fanoušky na:

Ořechové jazýčky s čokoládou - dia

Autor receptu: Rena.KI (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 200 g hladké mouky, špetka soli, prášku do pečiva a mleté skořice, 50 g strouhaných vlašských ořechů, 1 balíček vanilkového pudinku, 2 vejce, 125 g másla (Hery), 1 lžička strouhané pomerančové kůry, půl lžíce sladidla FAN a 5 kapek pomerančového aroma. Náplň: 100 g strouhaných vlašských ořechů a 2 lžíce meruňkové dia marmelády. Rozpuštěná hořká dia čokoláda a sekané vlašské ořechy na ozdobu. Na válu vypracujeme z uvedených surovin měkké těsto, necháme je v chladnu aspoň dvě hodiny odpočinout, pak je rozválíme na sílu 2-3 mm a vykrájíme jazýčky. Pečeme je na plechu vyloženém papírem na pečení při 170°C po dobu 7 minut. Upečené zchladlé jazýčky slepíme po dvou připravenou náplní (smícháme ořechy s marmeládou) a uložíme je asi na dvě hodiny do chladničky. Potom jazýčky svrchu namáčíme do rozpuštěné čokolády a sypeme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!