Staňte se našimi fanoušky na:

Opilé řezy tety Běty

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

GRIOTKOVÁ ZEBRA 3 vejce (žloutky a bílky), 80ghladké mouky, lžička prášku do pečiva, griotka na svlažení upečeného plátu; + sáček pudinku, 3 lžíce vuákru krupice, 300ml mléka, 200g másla, 50ml griotky, 100g čokolády na vaření, 20g 100%tního tuku Žloutky vyšlehejte s cukrem a střídavě s pevným sněhem z bílků do pěny vmíchejte směs mouky s kakaem a práškem. Těsto nalijte na plech s pečícím papírem a pečte cca 10 minut na 180°C. Zchladlý přendejte na podložku a rozkrojte na 4 stejné pruhy (nerovné okraje odkrojte), pak pokropte trochou griotky. V rendlíku promíchejte pudink s cukrem, přilijte mléko a svařte na hustý pudink, zvolna provařte a pod fólií nechte vychladnout. Úplně vychladlý zašlehejte postupně po lžících do másla, ušlehaného doběla (šlehačem). Zároveň přidejte griotku a většinu krému rozetřete na 3 připravené piškotové pruhy. Složte je postpně na sebe a poslední (čtvrtý) polijte čoko polevou (rozehřátá čokoláda se 100% tukem). Malým množstvím krému nakonec potřete boky řezů a vychladlý rozkrájejte na pruhované plátky. KAKAOVÝ PUNČÁK 8 vajec (žloutky a bílky), 8 lžic moučkového cukru, 100g tekutého medu, 10 lžic polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva; + 100g cukru krupice, lžíce kakaa, 3 lžíce vody, 2 lžíce tuzemáku, 3 lžíce pikantního džemu a 2 na potření; + 300g cukru moučka, 8 lžic vody, lžička citronové šťávy Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem i medem do husté pěny a přidejte směs mouky s práškem, střídavě s pevným sněhem z bílků. Těsto rozetřete na plech s pečícím papírem a pečte cca 20 minut na 180°C. Nerovné okraje zchladlého plátu (asi 3 cm) odkrojte a obdélník rozdělte na 2 stejné díly. V rendlíku promíchejte krupicový cukr s kakaem, přilijte vodu a za občasného míchání svařte. Skoro zchladlou tekutinou zalijte nadrobno nakrájené odřezky z piškotu, přidejte džem i tuzemák a promíchejte. Punčovou hmotu rozložte na jeden z potřených plátů, tmavou vrstvu urovnejte a přiklopte druhý světlý plát. Složený moučník je nutno zatížit prkénkem a přes noc nechat v chladu odležet. Nakonec moučník přelijte polevou vymíchanou z moučkového cukru s trochou teplé vody a citronovou šťávou, nechte zaschnout a můžete ozdobit čoko proužky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!