Staňte se našimi fanoušky na:

Opilá jablíčka v ulitě

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vejce rozklepneme do mísy a spolu s 300g cukru vyšleháme do pevné pěny. Mouku smícháme s prdopeč a zlehka vmísíme do vyšlehaných vajec. Připravené těsto pak rozetřeme na 3 pečící papíry a zprudka pečeme na plechu v při 220° dozlatova. Hotové pláty necháme vychladnout a potom z nich sloupneme pečící papír. 2 pláty namažeme jahodovým džemem. Pomocí utěrky stočíme pláty do pevné rolády a necháme odležet v chladu. Půlkulatou misku, pro snadnější vyklopení dortu, vyložíme alobalem nebo fólií. Vychlazené roládky nakrájíme na kolečka a vyskládáme jimi těsně vedle sebe celý vnitřní povrch misky. Oloupaná jablka nakrájíme na měsíčky a podusíme doměkka v bílém víně, 50g cukru a calvadosu. Jablka pak scedíme a vychladíme. Šlehačku se ztužovačem vyšleháme dotuha a dochutíme zbytkem calvadosu, případně dosladíme. Šlehačkou plníme formu a prokládáme ji dušenými jablíčky. Nakonec "ulitu" uzavřeme zbylým piškotovým plátem a necháme vychladit.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Semyaza |19. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Peťa:-) |8. června 2013
nádherné Odpovědět
dagmar.vrbicka |7. června 2013
zajímavé Odpovědět
Mona22 |7. června 2013
vyzkouším Odpovědět
macik |7. června 2013
zkusím Odpovědět
Hrabča |6. června 2013
tak to si ukládám Odpovědět
josifek |6. června 2013
Ukládám. Odpovědět
Aggie|6. června 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!