Staňte se našimi fanoušky na:

Omeleta z masáků

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • muchomůrka růžovka - masák
  • nasekaná pažitka
  • 50 g nastrouhaného tvrdého sýra
  • 3-4 lžíce oleje
  • 3 vejce

Pracovní postup:

Použijte mladé, tvrdé plodnice a kloboučky vzrostlých masáků; tenké nohy odkrojte. Kloboučky oloupejte a mladé "buclaté" masáky rozkrojte na polovinu. Na pánvi rozehřejte olej a naskládejte do ní mysáky, pak je osolte, posypte pepřem a kmínem a můžete přidat i sladkou papriku. Masáky opékejte na mírném ohni po obou stranách do růžova. Když pustí šťávu, opatrně je obraťte. Když okraje masáků začnou červenat, zalijte je rozšlehanými vejci. Mírně ztuhlý povrch omelety posypte strouhaným sýrem, ještě chvíli zapékejte a pak opatrně přesuňte omeletu na talíř. Obložit ji můžete plátky rajčatm priužky zelené papriky a kolečky salátové okurky. U nás ji jíme s chlebem nebo s topinkami z bílé veky. Dávám tolik masáků, aby se přikrylo dno větší pánve.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

kymlal |22. března 2014
super Odpovědět
hanik29|23. března 2014
také dělám,je to vynikající Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!