Staňte se našimi fanoušky na:

Omáčka z fazolových lusků

Autor receptu: dajul (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
82× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • cukr krupice podle chuti
  • mouka polohrubá podle potřeby
    %
  • ocet podle chuti
  • sůl podle chuti
  • asi 2 - 2,5 l vody (podle potřeby)
  • 450 g mrazených zelených fazolek
  • 250 ml smetany

Pracovní postup:

Do hrnce nasypeme mrazené fazolky, zalijeme vodou, podle chuti osolíme, přidáme 2 lžičky cukru a vaříme doměkka. Měkké ocedíme a fazolky nasekáme na menší kousky. Dáme zpět do vývaru, přilijeme smetanu a uvedeme do varu. Zahustíme moukou, kterou jsmme rozmíchali v trošce vody a krátce povaříme. Dochutíme cukrem, octem a podle chuti dosolíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |28. září 2014
1+++ Odpovědět
sonizna |24. září 2014
Fazolky se skvěle hodí jako příloha k masu nebo do salátů či polévek. Odpovědět
Daninka |4. listopadu 2013
vyzkoušeno a hned uloženo :-) Odpovědět
petrapo |17. řijna 2013
miluju! Odpovědět
Teris19 |16. července 2013
zkusím Odpovědět
Šuldeska |10. června 2013
Fazolky miluji. Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
Konato |9. května 2013
Také dělám a mám moc rád. Odpovědět
eviti |5. května 2013
fazolky máme rádi Odpovědět
PetaDomca |3. května 2013
ukládám, vyzkouším :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!