Staňte se našimi fanoušky na:

Okurky podle kamaráda Oldy, takzvané "Olouše"

Autor receptu: Márč (72 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nachystáme si velkou nádobu na 50 litrů, pokud možno i s víkem a dno vyložíme koprem, očištěnou a na kolečka nakrájenou cibulí a očištěným a na kolečka nakrájeným křenem. Celou nádobu vyplníme okurkami a nahoru na ně opět klademe kopr, cibuli a křen. Mezi okurky nevkládáme nic. Zalejeme připraveným a ještě teplým nálevem z Deka - svaříme vodu, ocet, Deko a sladidlo, ale nevaříme, jen necháme projít varem - tak, aby byly všechny suroviny ponořené a nádobu přikryjeme víkem. Necháme aspoň týden odležet, pak zkusíme, zda jsou už okurky hotové. Pokud se nesní, vydrží velmi dlouho. Tipy: - pokud se vám neurodilo tolik okurek, stačí je naložit třeba do 4litrových sklenic, pak si musíte propočítat suroviny na 4 litry - cibule se může dát dost, ale křenu poskrovnu, aby okurky nebyly příliš ostré - ale záleží na vaší chuti - okurky se nezavařují, ani když je dáte do menších sklenic - stačí jen sklenice přikrýt víčkem - po odebrání okurek nádobu opět přikryjte

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lucy3 |31. července 2013
vyzkouším Odpovědět
Jan |6. dubna 2013
Já bych si dal právě takovou žabku, naložená s okurkami v nálevu musí být výborná, pikantní...pro skutečné gurmány. Zatím jsem měl jen smažená stehýnka, - ale co je to proti Tvojí žabce. Dobrý nápad, Márči, v létě vyzkouším. To budou žabičky pěkně vypasené, mňam, mňam ! :-) :-) :-) Odpovědět
Márč |2. dubna 2013
nakládají se pouze se zeleninou, nikoliv se žábami a jinými potvůrkami..:-D Odpovědět
Jan |29. března 2013
Okurky zbožňuji, každopádně vyzkouším, díky. :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!