Staňte se našimi fanoušky na:

Obrácený koláč

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ze 100g mouky, 100g másla, vody a soli vypracujeme hladké těsto a necháme ho 30 minut v chladu odpočinout. Pak z těsta vyválíme velmi tenký plát. Na zapékací míse rozpustíme 70g másla, přidáme cukr a za stálého míchání necháme zkaramelizovat. Přidáme plátky ananasu a vše předpékáme 10 minut při 220°. Misku vyjmeme z trouby, ovoce přikryjeme plátem těsta a okraje těsta přitiskneme k míse. Vrátíme do trouby a pečeme při 220° asi 30 minut. Hotový koláč opatrně obrátíme na dortový tác ovocem nahoru a podáváme teplý nebo vlažný.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Dědeček Hříbeček |22. února 2014
Super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!