Staňte se našimi fanoušky na:

Obrácený angreštový koláč

Autor receptu: Maru2 (63 receptů)

Obrácené koláče jsou skvělé - mají lehkou karamelovou příchuť po rozpečeném ovoci a je opravdu snadné je připravit. Mají mnoho variant a tuhle angreštovou můžete připravit z čerstvého nebo i zmrazeného ovoce.

Množství: Na 1 koláč
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: 35 min.
Vaření: 35 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

  1. Na obrácený koláč potřebujete hlubokou koláčovou formu nebo dortovou bez rozvírání nebo litinovou pánev s ohnivzdornou rukojetí - vše o průměru 25 cm. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V připravení formě rozpusťte máslo. Přimíchejte polovinu krupicového cukru a zahřívejte 2 minuty. Přidejte angrešt a odstavte.
  3. Mouku prosejte s kypřicím práškem, solí a jedlou sodou. Zvlášť prošlehejte vejce se zbylým krupicovým cukrem, podmáslím a olejem. vaječnou směs přilijte k sypkým přísadám a rychle prošlehejte - jen krátce (dlouhým šleháním by se vyplavil lepek a těsto by ztěžklo). Těstem přelijte angrešt.
  4. Vložte do trouby a pečte 30–35 minut nebo až jehla zapíchnutá do středu vyjde čistá. vyjměte z trouby a nechte stát pouze 1 minutu, než překlopíte na servírovací talíř. (Je potřeba překlopit, dokud je sirup kolem angreštu horký, a angrešt se tak ode dna snadno odlepí.)
  5. Koláč podávejte teplý nebo o pokojové teplotě, poprášený třtinovým cukrem a s kopečkem šlehačky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!