Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 84 - Citrusová polévka a krupicový nákyp

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

CITRUSOVÁ POLÉVKA 1 bulva čerstvého fenyklu, 1 malý kousek čerstvého zázvoru, 180g krupicového cukru, 3 lžíce citronové šťávy, 1 sáček zeleného čaje, 1 grep, 1 větší pomeranč, 1 limetka, 200g čerstvého lesního ovoce, meduňka na ozdobu Fenykl a zázvor nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a zalijeme 300ml vody. Přidáme cukr a citronovou šťávu, pozvolna vaříme 45 minut, necháme vychladnout. Zelený čaj zalijeme 200ml vroucí vody a necháme 4 minuty vylouhovat. Čaj necháme zchladnout a pak ho ještě dáme do ledničky vychladit. Z citrusů vykrájíme dužinu a vymačkáme šťávu. Přilijeme ji se zeleným čajem k vařenému fenyklu v cukrovém rozvaru, rozmixujeme. Hotovu polévku rozlijeme do talířů a rozdělíme ovoce, nakonec ozdobíme meduňkou. KRUPICOVÝ NÁKYP 200g dětské krupičky, 3/4 l mléka, špetka soli, 60g másla, 4 vejce, 80g krupicového cukru, 1/2 kg drobného ovoce (maliny, rybíz, borůvky, ostružiny, angrešt), moučkový cukr na posypání, máslo a krupička na formu Z krupičky, mléka a soli uvaříme kaši, odstavíme ji, přidáme máslo a necháme mírně zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, lehce promícháme s krupicovou kaší. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme krupičkou, dáme do ní polovinu těsta, které navrch poklademe částí ovoce, pak rozetřeme druhou polovinu těsta a rozložíme zbylé ovoce. Pečeme asi 40 minut na 160°C. Upečené pocukrujeme a podáváme teplé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!