Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 69 - Polévka rajská a Krůtí roláda s knedlíkem

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

RAJSKÁ POLÉVKA S KRŮTÍM MASEM 1 cibule, 2 mrkve, 2 stonky řap. celeru, 400g steril. rajčat, 400g krůtí maso, 1 lžíce raj. protlaku, 60g zelené čočky, 60g lámaných krupek, 800ml drůbež. vývaru, 1/2 lžičky majoránky, špetka pepře, 2 lžíce oleje, sůl, 6 lžiček tabasca, snítka tymiánu, snítka kudrnky Nakrájíme zeleninu a maso na menší kousky, v hrnci na oleji opečeme maso a pak přidáme zeleninu, protlak a zalijeme vývarem. Přisypeme čočku a krupky, ochutíme tamiánem, majoránkou a pepřem. Přivedeme k varu, pak teplotu snížíme a vaříme ještě asi 40 minut. Dosolíme podle chuti, přidáme tabasco a nasekanou kudrnku, rozlijeme do misek a přidáme nasucho opečenou veku. KRŮTÍ ROLÁDA SE ŽAMPIONY 3/4kg krůtích prsou, 400g žampionů, 50g slaniny, 2 větší cibule, 2 lžíce petrželky, 1 lžíce provensálského koření, 1/4l smetany, 1 lžíce polohrubé mouky, sůl Maso upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Část drobně nakrájené slaniny a cibuli zpěníme, přidáme nakrájené houby, osmahneme je, ososlíme a 5 minut podusíme. 1/3 jich odložíme, rozsekáme a promícháme s nasekanou petrželkou a kořením. Směsí potřeme maso, stočíme do rolády a převážeme nití. Zbytek slaniny nakrájíme nadrobno, rozehřejeme, vložíme roládu, osmahneme jí, osolíme, podlijeme trochou horké vody a pečeme. Měkkou roládu vyndáme, do šťávy přidáme podušené žampiony, zalijeme smetanou rozšlehanou s moukou a povaříme na zahoustlou omáčku. Z hotové rolády odstraníme nitě a nakrájíme na plátky, šťávu dáme zvlášť a jako přílohu zvolíme houskové knedlíky. KNEDLÍK Z MIKROVLNKY 2 housky, 3 žloutky a 3 bílky, sůl, 1 a 1/2 hrnku mléka a polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, máslo a strouhanka na vytření a vysypání hrnků. Housky nakrájíme na kostičky, přidáme žloutky rozkvedlané v osoleném mléce, mouku s práškem do pečiva, promícháme a těsto vylehčíme tuhým sněhem z bílků. Hmotu promícháme a rozdělíme do máslem vytřených a strouhankou vysypaných čtvrtlitrových hrnečků, plníme jen do 2/3. Hrnečky pak dáme do mikrovlnky a na plný výkon je asi 8-9 minut zahříváme. Hned po vyndání z trouby hotové knedlíky vyklopte a nakrájejte na plátky (aby nesedly a zůstaly nadýchané). Knedlík může být přílohou k čemukoliv, nejen ke krůtí roládě.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!