Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 55 - Jednoduchá zelná polévka a Zbojnické ražničí

Autor receptu: Ahasver (506 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

JEDNODUCHÁ ZELNÁ POLÉVKA Do vroucí osolené vody s kmínem dáme vařit oloupané a nakrájené brambory. Zelí překrájíme a přidáme k bramborům, když je obojí měkké, zahustíme polévku smetanou rozmíchanou s moukou a krátce povaříme. Polévku dochutíme pokud možno zelným nálevem, případně octem. Nakonec přidáme půlky vařených vajec. ZBOJNICKÉ RAŽNIČI Odleženou svíčkovou nakrájíme na plátky asi 1/2 cm silné, oloupané cibule nakrájíme na kolečka silná asi 3mm a slaninu nakrájíme na tenké plátky. Pak nakrájené napichujeme střídavě na špejli tak, že nejdřív napichujeme maso, pak cibuli, slaninu a opakujeme dokud nejsou všechny špejle stejně plné. Pak posolíme, opepříme a na roštu grilu nebo na pánvi dočervena opečeme po všech stranách v rozpáleném sádle. Dáme k tomu opékané nebo smažené brambory, sladkokyselou okurku, nakládanou papriku a podobně.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!