Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 42 - Kedlubnová polévka a smažený květák

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KEDLUBNOVÁ POLÉVKA 2 kedlubny, oříšek másla, kostka bujonu, 2 vajíčka, 1dl mléka, sůl, pepř, bylinky dle chuti na posyp Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle a krátce orestujeme na másle. Zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a asi 20 minut povaříme. V mléce rozkvedláme vejce a pomalu vlijeme do vroucí polévky. Vaříme dokud se vajíčka nesrazí, podle chuti přisolíme, připepříme a posypeme petrželovou natí, pažitkou nebo libečkem. SMAŽENÝ KVĚTÁK S BRAMBOREM 1 větší květák, 2 vajíčka, hl. mouka, strouhanka, olej na smažení, sůl, 1kg brambor, tatarka, máslo Celý květák krátce povaříme v osolené vodě, nesmíme ho vařit dlouho, musí zůstat tvrdý. Po vychladnutí růžici rozdělíme na menší kousky a běžným způsobem obalíme v trojobalu. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a obalené růžičky smažíme ze všech stran. Vhodná příloha jsou vařené nové brambory omaštěné máslem a tatarská omáčka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!