Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 28 - Mléková polévka a zemlbába

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

MLÉKOVÁ POLÉVKA 600g brambor, 1/2l mléka, 4 bobkové listy, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce másla, petrželka, sůl Oškrábané a nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Z mouky a másla připravíme světlou jíšku. Do měkkých, horkých brambor nalijeme mléko, přidáme bobkový list a jíšku. Na mírném ohni vaříme za stálého míchání asi 8 minut. Nakonec vyndáme bobkový list a posypeme petrželkou. ZEMLBÁBA 1 starší vánočka, 2dl mléka, 1 netučný tvaroh, 2 žloutky, šťáva a kůra z 1 citronu, lžíce cukru, jakékoli čerstvé nebo kompotované ovoce, tuk na vymazání, vanilkový cukr na posypání Vánočku nakrájíme na plátky a navlhčíme v 1 dl mléka. Formu (pekáček) vymažeme tukem a na dno a okraje rozložíme vánočku. Tvaroh utřeme s jedním žloutkem, cukrem a citronovou šťávou i kůrou. Krém rozetřeme po vánočce, přidáme ovoce a překryjeme zbylými plátky vánočky. Ve zbytku mléka rozkvedláme druhý žloutek a zemlbábu zalijeme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova, vychladlou posypeme vanilkovým cukrem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!