Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 13 - Papriková polévka a granadýr

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
9× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

PAPRIKOVÁ POLÉVKA 1 cibule, 3 brambory, kostka bujónu, 3 lžíce mouky, 5 dkg másla, 2 lžičky sladké papriky, majoránka, sůl, pepř, mletý kmín, lžíce oleje Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou a zalijeme horkou vodou. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, kmín, majoránku, sůl, pepř a kostku bujónu. Vaříme dokud brambory nezměknou. Na konec zahustíme tmavší jíškou, do hotové polévky přidáme oříšek másla a můžeme posypat pažitkou. GRANADÝR 1 kg brambor, 1 balíček těstovin, lžíce sádla, 2 cibule, 20 dkg uzeného bůčku, sůl Na sádle usmažíme cibulku a brambory nakrájené na kostičky, trochu podlijeme a dusíme brambory doměkka. Mezitím tím si uvaříme těstoviny (fleky nebo široké nudle). Na pánvi rozpustíme na drobné kostičky nakrájený bůček a osmažíme na něm druhou cibuli. Brambory a těstoviny smícháme a podle chuti přisolíme. Na talíři přeléváme uzenými škvarky s cibulkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hanik29|16. dubna 2015
zajímavé,vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!