Staňte se našimi fanoušky na:

Oběd 12 - Kuřecí polévka a jahodové knedlíky

Autor receptu: Ahasver (505 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

KUŘECÍ ŽAMPIONOVÁ POLÉVKA Kuře pořádně očistíme a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme, přidáme cibuli a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 90 minut, pak kuře vyndáme, vykostíme a nakrájíme na kousky, vývar přecedíme. Pórek a oloupané žampiony nakrájíme na silnější plátky, všechno dáme do polévky a přidáme nakrájené maso. Dochutíme solí, mletým pepřem, vegetou a krátce povaříme. Mezitím si uvaříme domácí nudle, přecedíme a necháme okapat. V jiném hrnci přivedeme k varu asi litr osolené vody s octem. Jedno vejce opatrně rozklepneme do naběračky a necháme sklouznout do vroucí vody, lžící opatrně obalujeme žloutek bílkem; vaříme asi 3-4 minuty, dokud se bílek nesrazí, pak vejce vyndáme. Stejně připravíme všechna vejce. Vařené nudle rozdělíme do talířů, zalijeme polévkou a přidáme ztracené vejce. Ozdobíme bylinkami. JAHODOVÉ KNEDLÍKY Z ODPALOVANÉHO TĚSTA 500 ml mléka, sůl, 100 g Hery nebo selské máslo, 350 g polohrubé mouky, asi 3 vejce, 20 větších jahod, strouhaný perník, moučkový cukr, máslo Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a necháme v něm rozpustit tuk. Do mléka vsypeme mouku, všechno mícháme, dokud nevznikne koule těsta, která se nelepí na stěny. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Pak do něj zaděláme vejce, z pevného těsta uděláme váleček a rozdělíme ho na asi 20 kousků. Z každého uděláme placičku a zabalíme do ní jahodu. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu a trochu ji osolíme. Pak v ní po částech uvaříme knedlíky. Každou dávku knedlíků vaříme asi 8 minut, po vyndání z vody je necháme okapat v cedníku. Hotové je na talíři posypeme nastrouhaným perníkem a cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!