Staňte se našimi fanoušky na:

Nové brambory se studenými omáčkami

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory kartáčem očistíme, opláchneme, zalijeme je horkou vodou a uvaříme do měkka. Scedíme je, vysypeme do mísy a přikryjeme ubrouskem. TVAROHOVÁ OMÁČKA: 4 lžíce tvarohu, 2 lžíce oleje, vinný ocet, sůl, čerstvě mletý pepř, 2 lžíce jemně nakrájené petrželky. Tvaroh rozetřeme. V oleji rozmícháme ocet, sůl, pepř, vmícháme k tvarohu a promícháme s natěmi. Omáčku necháme v chladnu odležet. ČESNEKOVÁ OMÁČKA: 50g majonézy, 1 kelímek bílého jogurtu, 4 stroužkyčesneku. Majonézu lehce promícháme s jogurtem a prolisovaným česnekem. Omáčku necháme v chladu odležet. KOPROVÁ OMÁČKA: 1 kelímek zakysané smetany, 1/2 kelímku bílého jogurtu, střik sójové omáčky, 2-3 lžíce jemně nakrájeného kopru. Smetanu promícháme s jogurtem, ochutíme sójovou omáčkou a promícháme s koprem. Necháme v chladu odležet. SÝROVÁ OMÁČKA: 150g taveného smetanového sýra, 1/2 kelímku zakysané smetany, 50g jemně nakrájené šunky, petrželka. Sýr rozmělníme a se smetanou rozšleháme na hladký krém, do kterého vmícháme šunku. Necháme v chladu odležet a před podáváním vmícháme jemně nakrájenou petrželku.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Konato |17. dubna 2013
Určitě bych si vybral. Odpovědět
Bobina |17. dubna 2013
Skvělý recept, obvzlášť teď pro období nových brambor :-)) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!