Staňte se našimi fanoušky na:

Naše domácí "Lučina"

Autor receptu: Trudka4 (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
Vegetariánské
Zdravé
(1 hlas)
Ohodnotit recept
26× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Jogurt a zakysanou smetanu smícháme dohromady. Do menšího hrnce si dáme cedník a do toho cedníku vložíme čistou utěrku nebo dětskou plátěnou plenku. Jogurtovo-smetanovou směs vyklopíme do utěrky, rohy utěrky dáme k sobě a těsně nad směsí zavážeme provázkem nebo prostě nějak zafixujeme. Dáme na 24 hodin do lednice. Do hrnce nám bude odkapávat syrovátka. Asi po 12 hodinách můžeme zatížit talířkem, na který ještě položíme něco těžšího aby to naši Lučinu lisovalo. Po 24 hodinách Lučinu přendáme do krabičky s víčkem. Můžeme osolit podle chuti, přidat pažitku nebo jiné bylinky nebo prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou šunku, atd. Vyšlo nám z toho 400 g "Lučiny". Natíráme nejlépe na domácí čerstvé pečivo. V lednici nám vydrží do doby spotřeby jogurtu a zakysané smetany, které byly napsané na kelímcích.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

sallynka |22. ledna 2014
díky za inspiraci Odpovědět
kockaviky |6. prosince 2013
ukládám a vyzkouším! Odpovědět
misa.svubova |15. listopadu 2013
1*** Odpovědět
Hanina |11. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
vilemina |25. srpna 2013
Myslím taky, že se zakysankou je nejlepší, dávám na jeden velký jogurt jedenn kelímek. Odpovědět
Lenny |17. července 2013
zkusím Odpovědět
planeta |13. července 2013
super,1+ Odpovědět
macik |4. června 2013
zkusim Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
Vypadá to moc dobře. Odpovědět
Trudka4 |3. června 2013
Rozhodně se oplatí vyzkoušet. Vyšlo nás to asi na 50 kč. A nedovedu si představit kolik by stálo 400 g Lučiny v obchodě a tam ještě přidávají různé humusy do ní. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!