Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládaný ovčí sýr se šunkou serrano

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Ovčí sýr překrojíme na dva plátky (na prst silné) a omotáme plátky šunky. Otrháme tymián a nahrubo nakrájíme i s mátou. Do čistých sklenic dáváme vrstvy sýra omotaného šunkou, přidáme zrnka pepře a zalijeme takovým množstvím oleje, aby byl sýr úplně zakrytý. Chvíli počkáme, dokud se neuvolní všechen vzduch, pak sklenice řádně uzavřeme a necháme alespoň týden odstát na chladném tmavém místě. K ovčímu sýru se výborně hodí také červená cibule nakrájená na kolečka nebo několik plátků česneku. Místo tymiánu můžeme použít šalvěj. Nakládaný sýr se hodí k jakémukoliv chlebu nebo pečivu, grilované zelenině, ke všem druhům předkrmů i listovému salátu. Nebo můžeme nechat sýr okapat, položíme ho na plech s pečícím papírem a pečeme na 190°C dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!