Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládání dýní - původní recept kolem r. 1885

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Recept je ze 130 let staré kuchařky "Ovoce, jeho využití v domácnosti a kuchyni" od Hanny Dumkové

Množství: 1 kamenný hrnec (což je několik zavařovacích skleniček)
Obtížnost: Snadné
Příprava: 12 hod.
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • dýně
  • pepř
  • sůl
  • hřebíček
  • cibule
  • křen
  • ocet
  • kopr
  • bobkový list

Pracovní postup:

  1. Na podélné kousky nakrájená dýně uloží se a prosype solí, v níž se nechá 12 hodin ležeti (Na 5 kilogr. se počítají 122 gr. soli).
  2. Půl kilogramu oloupané cibule svaří se v octě. Dýně se nachají v tom malou chvilku vařiti, vyberou se a nechají vychladnouti.
  3. Uloží se do kamenného hrnce střídavě s koprem, nakrájeným křenem, několika bobkovými lístky, 17 gr. pepře netlučeného a 10 gr. hřebíčku.
  4. Ocet se nechá vychladnouti, nalije na dýně a nádoba zaváže.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!