Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládané domácí zelí

Autor receptu: zimolka (250 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nakrouháme 50 kg zelí. Připravíme do misky sůl a kmín (dle chuti) . Vše smícháme Do připravené nádoby dáme veliký igelitový pytel a do něj začneme dávat zelí. Vhodíme zelí, posypeme solí, kmínem a pak zakryjeme opět zelím a šlapeme nebo tlučeme až pustí vodu. Vždy odebereme. Postup opakujeme dokud nezpracujeme všechno zelí. Před posledním doplněním už vodu neodebíráme.Poslední zelí přikryjeme lupeny se zelí. Pak pytel svážeme a zatěžkáme kamenem. Necháme cca 6 týdnů až začne zelí kvasit. Pak igelit rozvážeme a po povrchu vše vyčistíme. Odebereme lupeny, igelit přehneme tak aby k tomu nemohl vzduch, přiložíme kamen a dáme do chladna. Zelí můžeme už kdykoliv odebrat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

oliv |7. července 2013
zkusím Odpovědět
marie.lajtkepova|23. června 2013
miluju Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!