Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaný bůček od Katky

Autor receptu: Katty148 (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Housku nakrájíme na kostičky a na másle opečeme dozlatova. Na oleji orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli s rajčaty a petrželkou. Mleté maso osolíme, okořeníme a dobře promícháme s vejcem.
  2. Pak zapracujeme housku a rajčatovou směs. Bůček podélně rozřízneme, aby vznikla kapsa. Osolíme ho, naplníme a vložíme do pekáčku. Kůži nařežeme na mřížky.
  3. Do pekáčku s masem přidáme neoloupané stroužky česneku, chilli papričky, citronovou kůru, jalovec, fenykl, badyán. Vše podlijeme vínem a vývarem a dusíme asi 90 min. při 200°C. Maso průběžně přelévejte výpekem. Když je měkké, odklopte ho a dopečte do zlatova.
  4. Dobrou chuť přeje Katka.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petrapo |7. listopadu 2013
no, uložím, ale jestli se k tomu někdy dostanu, neslibuju ;) .. vypadá lákavě, ale makačka.. Odpovědět
dajul |13. června 2013
to bude dobrota Odpovědět
Arabela |12. června 2013
Je to nádherný recept a je radostíí si takový bůček upéct. Není to práce, ale zábava. Uložím a brzičko vyzkouším,díky :-))) Odpovědět
vera.sucha.50 |12. června 2013
vypadá to luxusně, ale je to dost náročné, klobouk dolů Odpovědět
Katty148 |12. června 2013
PS. práce je hodně, ale stojí to zato !! :))) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!