Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkvánek

Autor receptu: Daninka (54 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Půl kg mrkve si oloupeme a nastrouháme. Do hrnce dáme olej, zesklovatíme 1 cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev a podusíme do poloměkka. Do vychladlé směsi přidáme nakrájený rohlík na kostičky namočený předem v mléce, 2 vajíčka, sůl, pepř, mletý kmín, majoránku a česnek. Promícháme a okořeníme dalším kořením a čerstvýma bylinkama podle chuti. Potom dáme do silikonové formy nebo pekáčku (ten musíme trochu vymazat máslem a posypat strouhankou) a dáme do trouby péct asi na 20-25 minut na 180°C. Peče se to podle toho, jak je vrstva vysoká. Můžeme jíst samotné s oblohou z čerstvé zeleniny, salátem nebo můžeme použít jako přílohu k plátku libového masa :) na fotce je mrkvánek s kuřecím prsíčkem na přírodno a rajčátky

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Sofii |14. května 2013
zajímavé.... Odpovědět
Aidel |14. května 2013
Zkusím :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!