Staňte se našimi fanoušky na:

Mraky - zákuskové řezy

Autor receptu: Rentiér1946 (547 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
205× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

TĚSTO : 1/4 l vody, 15 dkg ztuženého tuku, 15 dkg hladké mouky, 6 vajec Uvaříme ztužený tuk ve 1/4 l vody, přidáme hladkou mouku, dobře zamícháme a necháme vychladnout. Poté postupně zamícháme 6 celých vajec. Vymícháme hladké těsto, rozdělíme je na dvě poloviny a každou namažeme stěrkou na samostatný předem vymazaný plech. Upečeme v horké troubě. Těsto vytvoří efektní boule. KRÉM 1 : 1/2 l mléka,1/8 másla, 2 vanilkové pudinky,18dkg krupicového cukru, 2 žloutky,1 vanilkový cukr, 2-3 lžíce rumu Odlijeme si trošku mléka a rozmícháme v něm pudink, zbytek mléka v kastrůlku ohřejeme, přidáme žloutky (nejsou nutné), vanilkový a krupicový cukr a rozmíchané pudinky, krátce povaříme. Nakonec do něho zašleháme půl kostky másla a rum. Hotový krém namažeme na obě placky a slepíme je k sobě tak, aby těstové boule na spodní i vrchní ploše směřovaly vzhůru. Povrch hotového dezertu postříkáme rozpuštěnou čokoládou. KRÉM 2: 500 ml mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 žloutky, vanilkový cukr, 250 g másla, 200 g cukru moučka. V kastrůlku ohřejeme mléko, přidáme žloutky, vanilkový cukr, polohrubou mouku a velmi krátce povaříme. Necháme vychladnout a hmotu vyšleháme s cukrem a máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

annie |7. května 2013
vypadá to dobře Odpovědět
Uzzi1 |6. května 2013
naprosto skvělé řezy :-) Odpovědět
michka |6. května 2013
:-) Odpovědět
Aidel |6. května 2013
Ukládám si :-) Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
zajimave Odpovědět
Da-Na |6. května 2013
mńamka...ukládám Odpovědět
annie |6. května 2013
tohle určitě vyzkouším Odpovědět
katka.radova.5 |5. května 2013
tak na příští neděli...:-) Odpovědět
jana.kucerkova.1 |4. května 2013
moooc dobre Odpovědět
HaBo |4. května 2013
to se mi líííííííííbííííííííí Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!