Staňte se našimi fanoušky na:

Moravská kachna

Autor receptu: Katty148 (103 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Kachnu očistíme, opláchneme vlažnou vodou, celou osolíme, posypeme kmínem a dáme do pekáče. Mírně podlijeme, přidáme cibuli a posekaný česnek a dáme péci do trouby. Během pečení kachnu obracíme a poléváme vypečenou šťávou. Dozlatova upečenou kachnu vyjmeme z výpeku, přebytečný ruk slijeme zvlášť, zbylou šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a povaříme. Kachnu naporcujeme a přelijeme procezenou šťávou. Podáváme s houskovými nebo bramborovými knedlíky a dušeným zelím. Dobrou chuť z Moravy přeje Katka ! :)

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |2. řijna 2014
1+++ Odpovědět
JitkaS. |26. května 2013
uloženo Odpovědět
honzíček |25. května 2013
děkuji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!