Staňte se našimi fanoušky na:

Mokrá bábovka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse utřeme žloutky s polovinou cukru, pak střídavě vmícháme mléko a zbylý cukr, přidáme rozpuštěný tuk. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 40 minut na 160-180°C, záleží na troubě každá peče jinak. Bábovka je upečená, když do ní zasuneme špejli a vytáhneme jí suchou, bez nalepeného těsta, pak vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bábrle Inka |8. prosince 2013
Ptáte se proč mokrá .... asi proto, že se do ní dává mléko, jinak mě nic jiného nenapadá. Odpovědět
pajunc |25. řijna 2013
děkuji za recept :-) 1+ Odpovědět
Georgina |24. srpna 2013
zkusím Odpovědět
Januse |11. června 2013
vypadá dobře, ale proč mokrá Odpovědět
petra.stefanova.7 |11. června 2013
vypadá dobře Odpovědět
meinita |10. května 2013
mňamka Odpovědět
T3r3z |27. března 2013
Vyzkouším :-) Odpovědět
dajul |14. února 2013
ukládám na vyzkoušení Odpovědět
trnecek |4. února 2013
zajímavé Odpovědět
ZD|17. března 2015
chybí tam co s bílky, předpokládám, že sníh...? Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!