Staňte se našimi fanoušky na:

Meruňková marmeláda s jablky

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(4 hlasy)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěná jablka nastrouháme na struhadle s většími oky a dáme do kastrolu. Měkké, vypeckované meruňky rozmačkáme mačkadlem na brambory a přidáme k jablkám. Dáme do předehřáté trouby na 200°C, trouba je zapnutá jen na spodní ohřev. Dusíme doměkka, občas promícháme. Podušenou směs propasírujeme přes sítko aby v marmeládě nezůstala kůže z meruněk. Propasírované směsi by mělo být 3 kg. Směs dáme na sporák, přidáme šťávu z citrónu, želírovací přípravek, promícháme a uvedeme do varu. Přidáme cukr, promícháme a za stálého míchání 5 minut povaříme. Horké plníme do čistých, suchých sklenic a zavíčkujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

lukas.piskor |1. listopadu 2013
zkusím Odpovědět
slava |26. řijna 2013
ukládám na příští sezónu Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!