Staňte se našimi fanoušky na:

Medvídci

Autor receptu: Sůl nad zlato (176 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • špetka sůl
  • 110 g mouka hladká
  • 30 g olej
  • 20 g solamyl
  • 30 g javorový sirup
  • 40 g med

Pracovní postup:

Ve větší míse smícháme mouku, solamyl a sůl, v menší misce smícháme sirup, med a olej. Tekutou směs přilijeme k sypkým ingrediencím a vymícháme lepkavé těsto. Protože těsto hodně lepí je potřeba rozválet ho mezi dvěma pečícími papíry, vyválíme placku asi 3mm tenkou. Odstraníme vrchní pečící papír a vykrájíme formičkou medvídky. Špejlí odstraníme těsto vně medvídků (na papíře zůstanou jen vykrojení medvídci). Každému z jich dáme do paciček (nejlépe pomocí špejle) 1 mandli a naznačíme oči a pusu. Pečící papír s medvídky opatrně přendáme na plech a pečeme prvních 10 minut na 160°C, pak teplotu snížíme na 150°C a pečeme dalších 7-10 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!