Staňte se našimi fanoušky na:

Medové řezy II.

Autor receptu: Domka (1 recept)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
135× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

CESTO: - 1kg hladkej múky T-650 - 300g medu (220 ml liateho medu) - 400g práškového cukru - 150g Palmarímu - 2,5 kávovej lyžičky sódy bikarbóny - 2 polievkové lyžice rumu - 2 polievkové lyžice škorice - 2 polievkové lyžice medovníkového korenia (Kotány) Preosiatu múku, koreniny a sódu bikarbónu premiešame vo veľkej nádobe. Na sporáku pri miernej teplote (nad parou v dvoch hrncoch) rozpustíme Palmarín, pridávame cukor a med. Miešame, kým sa suroviy nespoja. Zvlášť vyšľahame celé vajíčka, pridáme rum a spojíme s čiastočne vychladenou medovou masou. Vylievame do múky a vymiešame cesto. (Prácu si môžeme urýchliť šľahačom). Cesto bude čoraz redšie, až kým nebude ako na bryndzové halušky. Cesto zakryjeme mikroténovým sáčkom, necháme odležať na chladnejšom mieste (nemusí byť v chladničke). Čím dlhšie cesto stojí, tým je lepšie. Na jedny medové rezy potrebujeme 3 pláty po 200gramov. Zvyšné cesto sa odloží do chladničky (vydrží aj niekoľko mesiacov). POZN .: Pláty sa pečú na opačnej strane plechu, ktorú si predtým vymastíme a vysypeme múkou. Prvý plát sa pečie 10 minút, druhý a tretí plát po 8 minút PLNKA: - 25dkg masla -25dkg mletého cukru - 1/2 l mlieka -1+1/4 Zlatého klasu Maslo vymiešame s cukrom. Osobitne si uvaríme mlieko so Zlatým klasom. Túto pudingovú zmes necháme vychladnúť a potom do nej vmiešame maslovú zmes. VRSTVENIE: Na spodný plát natrieme plnku, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme vrstvu slivkového lekváru a na lekvár dme opäť plnku. Nakoniec to prikryjeme tretím plátom, dáme do chladničky a koláč zaťažíme do druhého dňa. Na druhý deň potrieme vrch koláča čokoládovou polevou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Bagorz |6. ledna 2015
Paráda Odpovědět
piškot |30. září 2014
1+++ Odpovědět
yuzum |18. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Proxi |14. ledna 2014
Zní to moc dobře :-) Odpovědět
Michele |14. září 2013
zajímavé Odpovědět
allys89 |5. září 2013
super Odpovědět
Teris19 |11. července 2013
zkusím :) Odpovědět
Márč |16. června 2013
Skvělý recept, ukládám...:-) Odpovědět
petra.stefanova.7 |12. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Trrri |11. června 2013
dobrý tip :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!