Staňte se našimi fanoušky na:

Med z pampelišek

Autor receptu: Barakuda (208 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Bezlepkové
Vegetariánské
Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Květy pampelišek opereme pod vodou a dáme do velkého hrnce. Přidáme vodu a omyté citróny, které napřed nakrájíme na kolečka a odstraníme z nich pecky. Vaříme od bodu varu 15 minut a necháme do druhého dne vyluhovat. Druhý den pampelišky zcedíme přes plátno do jiného hrnce (pořádně je v plátně vyždímáme), přidáme cukr a za častého míchání vaříme 1,5 - 2 hodiny. Horký med nalijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme. Z této dávky jsem měla 3,5 omnia sklenic.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

nikita066 |4. května 2013
taky se na to chystáme :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!