Staňte se našimi fanoušky na:

mátový sirup vařený

Autor receptu: svatava.adamova (85 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mátu nasekáme nadrobno - to jí pomůže uvolnit silice. Do kastrůlku dáme cukr a vodu, svaříme ho na sirup - vaříme tak 10 minut, poté přisypeme nasekanou mátu a vaříme jen minutku. Necháme 12 hodin louhovat a pak zcedíme do lahvičky. Po mátovém sirupu rádi sáhneme při léčení zažívacích poruch, protože mírní křeče a napětí svaloviny střevní stěny. Pomáhá uvolňovat ucpaný nos a co je na mátě zvláště příjemné - osvěžuje dech.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

bmiska88|26. listopadu 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!