Staňte se našimi fanoušky na:

Matjesový salát s krutony a fazolkami

Autor receptu: Fíííra (508 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Fazolky překrojíme a v osolené vroucí vodě povaříme 12-15 minut. Šalotku a pancetu nakrájíme na kostičky a slaninu v 1 lžíci oleje opečeme dokřupava, přidáme šalotku a krátce podusíme. Zředíme octem, 6 lžícemi vody, osolíme a opepříme, nakonec přidáme 2-3 lžíce oleje. Fazolky scedíme a necháme okapat, promícháme s připravenou směsí a dáme na 45 minut do chladu. Oloupané brambory nakrájíme, lístky majoránky nasekáme. Do pánve s rozpáleným máslem dáme kostky brambor a za stálého obracení opékáme asi 10 minut dozlatova. Pak přidáme majoránku, osolíme a opepříme. Salát nakrájíme na proužky, matjesy opláchneme, osušíme a nakrájíme. Obojí smícháme s fazolkami a posypeme bramborovými krutony. Můžeme ještě ozdobit salátovými listy, rajčaty nebo snítkou majoránky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

najkuchtickalenka |21. dubna 2016
ukladam do oblubenych :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!