Staňte se našimi fanoušky na:

Masový vývar s růžovkovými knedlíčky

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • jíška
  • sůl
  • majoránka
  • pažitka
  • maso (podle chuti, např. drůbeží)
  • 200 g růžovek
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/4 celeru

Pracovní postup:

Nakrájené maso uvařte se zeleninou v osolené vodě. Po 30 minutách vývar zahustěte jíškou (30g másla a 30g hl.mouky) a okořeňte majoránkou. Na másle mezitím poduste pokrájené houby, jak vychladnou, přidejte do nich vajíčko, strouhanku a mouku, udělejte kaši. Z kaše vykrajujte knedlíčky (velké asi jako ořech), ty pak v zahuštěném vývaru povařte asi 10 minut. Nakonec polévku posypte jemně nasekanou petrželkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!