Staňte se našimi fanoušky na:

Masové závitky - bio

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Naklepané maso osolíme a opepříme, potřeme hořčicí, poklademe proužky slaniny a čtvrtkami vajec. Srolujeme je do malých roládek, každou zavážeme nití nebo spíchneme jehlou či párátkem. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dosklovata, přidáme závitky a zprudka opečeme ze všech stran. Závitky poprášíme moukou, opečeme, podlijeme 200 ml vývaru a zvolna dusíme 45 minut. Měkké závitky vyndáme, odstraníme nit, zabalíme je do alobalu a necháme v teple. Do omáčky vmícháme zbytek hořčice, zalijeme 200 ml vývaru, přivedeme k varu, zahustíme moukou prošlehanou se smetanou a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 8 minut. Nakonec omáčku osolíme a opepříme podle chuti a přidáme oříšek másla. Závitky dáme do omáčky a necháme prohřát. Příloha: rýže nebo knedlíky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!