Staňte se našimi fanoušky na:

Masové kuličky po maďarsku s rajčatovo-paprikovou omáčkou

Autor receptu: pajunc (52 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Nejdříve si připravíme masové kuličky. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme najemno nakrájené houby a cibuli a při střední teplotě za stálého míchání asi 10 minut restujeme. Houby pustí tekutinu, která se odpaří a začnou postupně tmavnou a směs zhoustne. Odstavíme z plotny a přednáme do misky, ať vychladnou. Ke směsi přidáme namleté krůtí maso, vejce, jogurt, nakrájenou petržel a strouhanku, ochutíme solí a pepřem, promícháme, vytvoříme kuličky a odložíme. Omáčka: V hrnci rozehřejeme olej, přidáme k němu nakrájenou cibuli a restujeme asi 3-4 minuty, dokud není měkká. Přidáme prolisovaný česnek a obě papriky nakrájené na proužky a za stálého míchání pokračujeme 2−3 minuty ve smažení. Přisypeme mletou červenou papriku a asi minutu prohřejeme. Nakonec přilijeme passatu a přivedeme k varu. Přidáme sůl, pepř a kmín, masové kuličky a brambory nakrájené na kousky. Znova přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme cca 35min (dokud nebudou brambory měkké). Podle chuti dokořeníme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!