Staňte se našimi fanoušky na:

Máslový jablečný závin

Autor receptu: SimoneckaC (248 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • ani ne 1/2 malého balení rozinky
  • 1 hrst hrnek vlašské ořechy
  • 3,5 lžíce mléko
  • 1/2 balení kypřící prášek
  • 1/2 hrnku piškoty
  • 3 kusy cukr vanilkový
  • 1 kus vejce
  • 300 g mouka hladká
  • 80 + na pomašlování závinů g máslo
  • 80 g cukr moučka
  • na namočení rozinek rum
  • 5 větších kusů jablko

Pracovní postup:

Několik hodin předem si namočíme rozinky do rumu. Těsto si připravíme smíchámín 300 g hladké mouky, 80 g moučkového cukru, 80 g másla, 1 vanilkového cukru, 1 celého vejce, 1/2 kypřícího prášku, 3,5 lžic mléka. Z těchto surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme odpočinout do lednice. Zatím si oloupeme jablka a nastrouháme je na tenká kolečka. Piškoty si rozemeleme na jemnou strouhanku stejně tak vlašské ořechy. Těsto si na pomoučeném vále rozdělíme na dvě poloviny a rozválíme je. Na těsto nasypeme piškotovou strouhanku, poklademe plátky jablíček, posypeme jedním balením vanilkového cukru, skořicí, rozinkami a namletými vlašskými oříšky. Kraje si pomašlujeme rozkverlaným vajíčkem a závin zabalíme. Přendáme na plech s pečícím papírem a závin pomašlujeme vajíčkem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Po vytažení záviny řádně pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

SimoneckaC |20. září 2014
Děkuji :-) Odpovědět
yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
Proxi |18. ledna 2014
Paráda :-) Odpovědět
pavlina.komarkova.5|21. září 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!