Staňte se našimi fanoušky na:

Marmeláda z ostružin a jablek

Autor receptu: bak (51 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(6 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka nastrouháme na struhadle s většími oky, dáme do kastrolu, přidáme ostružiny a promícháme. Dáme do předehřáté trouby na 200°C - troubu máme zapnutou jen na spodní ohřev. Dusíme doměkka, během dušení promícháme. Podušenou horkou směs propasírujeme přes síto - propasírované směsi bez zrníček by mělo být 3 kg. Do směsi přidáme šťávu z citrónu, želírovací přípravek, promícháme a uvedeme do varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání vaříme 5 minut. Horké plníme do čistých suchých sklenic a zavíčkujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

slava |26. řijna 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!