Staňte se našimi fanoušky na:

Marcipánový koláč s jablky

Autor receptu: Bábrle Inka (1291 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, prdopeč, sůl, vodu a máslo. Vypracujeme těsto a dáme ho do ledničky na 30 minut odpočinout. Jablka nakrájíme na plátky a okapeme citronovou šťávou. Marcipán nastrouháme a promícháme se smetanou, vejci i cukrem. Odleželé těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dortovou formu (24 cm). Naplníme jablky, posypeme skořicí a zalijeme smetanovou zálivkou. Povrch posypeme mandlemi. Pečeme asi 45 minut na 170°C. Hotový koláč necháme vychladnout ve formě, pak ji sundáme a koláč nakrájíme. Můžeme ještě přizdobit např. marcipánovými hvězdičkami.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!