Staňte se našimi fanoušky na:

Mangový kokosový dort

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Máslo a cukr utřeme do krému, vmícháme vejce. Navrch prosijeme mouku, kypřící prášek a vanilkový cukr. Přidáme strouhaný kokos a promícháme. Těsto naplníme do vymazané a vysypané dortové formy (24cm) a pečeme 30-35 minut na 180°C (horkovzduch 160°C), hotový korpus necháme vychladnout. Mango rozpůlíme, vyřízneme pecku a odřízneme několik plátků na ozdobu. Zbytek dužiny, 1/4 l vody a citronovou šťávu asi 10 minut povaříme, na sítu necháme okapat a rozmixujeme. Želatinu namočíme, smícháme mangové pyré, pomerančovou a limetkovou šťávu i kůru, kokosové mléko, tvaroh, cukr a lžíci strouhaného kokosu. Do krému vmícháme tenkým pramínkem přilévanou vymačkanou a rozpuštěnou želatinu - dáme chladit. Hned jak hmota začne želírovat, vmícháme do krému dotuha ušlehanou smetanu. Korpus obtočíme prstencem, naplníme krémem a uhladíme. Necháme v ledničce 2 hodiny ztuhnout. Pak odstraníme prstenec, dort ozdobíme zbylým kokosem, dílky manga a limetkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Dagmar Femiaková|25. ledna 2018
ta hrubá mouka je do těsta nebo na vysypání a do krému žádný cukr? děkuji za odpověď Odpovědět