Staňte se našimi fanoušky na:

Mandlové jidášky s medem

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do nádoby pekárny dáme mléko, vejce, 50 g rozpuštěného másla, neoloupané mleté mandle, špetku soli, citrónovou kůru, mouku, cukr, vanilkový cukr a droždí a zapneme program těsto. Vykynuté těsto na vále propracujeme, rozdělíme na dílky a stáčíme do šneků nebo do uzlíků, děláme různé jidášky. Hotové jidášky necháme na plechu vyloženém pečícím papírem ještě asi 15 minut kynout, pak vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 minut dozlatova. Zbylé 3 lžíce másla rozpustíme, smícháme s medem a rumem a vzniklou směsí potíráme horké upečené jidášky. Pečivo necháme vychladnout, poleva trochu zaschne a můžeme podávat. Nejlépe chutnají čerstvé.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Polda |29. března 2014
vyzkouším Odpovědět
koloběžka58|9. dubna 2014
Jo dělám,dávám mleté ořechy a ten rum s medem voní líp než jen med.(potření) Výborné!!! Odpovědět
hadicevlcice|8. dubna 2014
diky, zrovna se mi to hodi :-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!