Staňte se našimi fanoušky na:

Malinový džem s rumem

Autor receptu: objev (500 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1) Maliny očistíme, pár vcelku si dáme stranou. 2) Maliny rozmačkáme (vidličkou nebo šťouchadlem na brambory) a přivedeme k varu. 3) Přidáme citronovou šťávu a vaříme 4 minuty. 4) Udržujeme při varu ještě 5 minut a postupně zapracováváme cukr. 5) Minutu před koncem vaření přidáme maliny vcelku. 6) Plníme sklenice - vyjde to na 5 sklenic o objemu 200 ml. 7) Do každé sklenice dáme trochu rumu, uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. 8) Uchováváme v temnu a chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jana Konečná |3. března 2016
super Odpovědět
asona |8. července 2015
super Odpovědět
objev |12. června 2015
Zavařujeme jen zdravé ovoce - nahnilé kusy nám můžou zkazit celou várku. Odpovědět
objev |12. června 2015
Stejný postup můžeme použít i u ostružin - je ale potřeba přidat cukr, protože jsou kyselejší než maliny. Odpovědět
ren.nem|10. července 2015
to bude dobrůtka s tím rumíčkem Odpovědět
můra|21. června 2015
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!