Staňte se našimi fanoušky na:

Majonéza recept

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 10 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V porcelánové misce rozšleháme metlou žloutky se solí. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej, až majonéza začíná houstnout. Pak už můžeme olej přilévat tenkým pramínkem. Když se našlehaná majonéza na metle spojuje do hroudy, přidáváme k ní po kapkách citronovou šťávu nebo ocet. Ředíme ji vodou, mlékem nebo vývarem. Podáváme-li majonézu k rybě, ředíme ji rozpuštěným aspikem. Pak ji trochu přisladíme, je-li to třeba, přisolíme a podle potřeby přikořeníme hořčicí nebo strouhanou cibulí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

liza |7. ledna 2013
vyzkouším Odpovědět
planeta |29. listopadu 2012
dělávám domácí majonézu v mixéru a vždy se mi povede (kupovanou vůbec neužívám) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!