Staňte se našimi fanoušky na:

Macešky

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
38× přidáno do oblíbených

Ingredience

Pracovní postup:

Těsto : 250g hladké mouky,100g krupicového cukru,150g ztuženého tuku, 2 žloutky, 2 lžíce kakaa Krém : 160g moučkového cukru, 160g másla, 1 žloutek, 1 lžička rybízové marmelády, 1 hrst mletých ořechů, 2 lžíce rumu Na vále vypracujeme hladké vláčné těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do lednice odpočinout. Plechy vymažeme ztuženým tukem nebo sádlem, vychlazené a odležené těsto dáme na pomoučněný vál, lehce prohněteme a vyválíme 2 mm tenký plát. Formičkou vykrajujeme menší kolečka a nožem přenášíme na plech. Troubu si předehřejeme na 200°, dáme péct a stáhneme na 180°C, pečeme 10 minut. Upečená kolečka necháme alespoň 2 dny odležet a potom teprve slepujeme krémem. Polijeme tmavou a bílou čokoládou, nejlépe v sáčku, uděláme po obvodu kroužek, který párátkem spojíme do středu, čímž vznikne květ macešky. Krém - žloutek třeme s cukrem, přidáme změklé máslo, marmeládu, strouhané ořechy a nakonec přilijeme rum. Mícháme dohladka a hotový dáme na pár minut do lednice.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

milion|10. září 2013
pokusim se tez Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!