Staňte se našimi fanoušky na:

Losos s omáčkou a vejcem

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme k varu, pak plamen stáhneme. Na tento hrnec dáme jiný (ten se nesmí dotýkat vody ve spodním hrnci). Do misky nalijeme víno, přidáme estragon a necháme mírně zahřát. Pak metlou vešleháme žloutky a šleháme další 2-3 minuty. Hotová omáčka je hladká pěna (aby se vajíčka nesrazila sundejte občas mísu z hrnce). Nakonec vyndáme estragon a zašleháme trochu ghí (zchladlé přepuštěné máslo), které lijeme tenkým praménkem. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Filety z lososa lehce osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji maso opečeme nejdřív ze strany s kůží (asi tak 2 minuty), pak obrátíme a opékáme ještě asi minutu. Uvnitř musí maso zůstat narůžovělé. Lososa na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme polníčkem. Navrch posadíme ztracené vejce a podáváme s opečenými toasty. Ztracená vejce V hrnci (lepší je vyšší a užší) přiveďte k varu vodu s přidanou trochou octa. Vajíčko vyklepněte na čistý talířek. Když voda vře, udělejte lžící vír a kousek od jeho středu opatrně nalijte vejce. Vařte asi 4 minuty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!