Staňte se našimi fanoušky na:

Lokše

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Brambory ve slupce nejprve omyjeme, vložíme do studené vody tak, aby byly zcela potopené, přivedeme k varu a uvaříme doměkka. Potom vodu slijeme, brambory necháme částečně vychladnout a oloupeme je. Studené vařené brambory najemno nastrouháme. Polohrubou mouku prosijeme a vmícháme k nastrouhaným bramborám, přidáme vejce, směs osolíme a vypracujeme z ní vláčné těsto. Vál posypeme hladkou moukou a z těsta vyválíme placku silnou asi tři milimetry, ze které pak vykrajujeme kolečka o průměru přibližně deset centimetrů. Poté potřeme teflonovou pánev trochou sádla (ovšem můžeme těsto péct i nasucho). Lokše pomalu opékáme z obou stran, až jsou zlatavé. Mezitím si vidličkou rozmačkáme brynzu, pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, otřepeme, osušíme čistou utěrkou a nasekáme najemno. Ještě teplé lokše potíráme rozehřátým sádle a roztíráme na ně pečlivě rozmačkanou brynzu, kterou ještě navrch posypeme pažitkou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Makitka |29. prosince 2014
mňam Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!