Staňte se našimi fanoušky na:

Lodičky - bezlepkové

Autor receptu: Hrabča (510 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 150g bezlepková mouka, 100g tuku, 100g mandlí, 50g maizeny, 50g moučkového cukru, 1 malé vejce, 2 lžíce mléka, 1/2 sáčku vanilkového cukru Mouku promícháme s mletými mandlemi, maizenou a oběma cukry, směs zalijeme rozpuštěným zchladlým tukem a přidáme rozšlehané vejce s mlékem, uhněteme jemné hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme asi hodinu uležet v chladu. Těstem naplníme formičky ve tvaru lodiček a upečeme je dorůžova na 170°C. Náplň: sáček bezlepkového čokoládového pudinku Amylon, 2,5 dl mléka, 100g másla, 5 lžic moučkového cukru, 1/2 sáčku čirého dortového želé, hroznové víno, kompotované mandarinky Pudink rozmícháme v 1 dl mléka a zbytek mléka přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme do horkého mléka rozmíchaný pudink. Na mírném ohni uvaříme hustou pudinkovou kaši. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně vmícháme vychladlou pudinkovou kaši. Krém necháme 30 minut ztuhnout v chladu. Lodičky vyklepneme z formiček, cukrářským zdobítkem je naplníme krémem, obložíme ovocem a přelijeme dortovým želé připraveným podle návodu. Lodičky ještě vychladíme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!