Staňte se našimi fanoušky na:

Lišky s telecím po srbsku

Autor receptu: Jedlík-senior (212 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • sůl (podle potřeby)
  • 1 hlávka hlávkového salátu
  • 150 g mouky polohrubé
  • 500 g lišek
  • 200 g telecího masa
  • 300 g brambor
  • 500 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 vejce
  • 2 zelené papriky
  • 2 rajčata

Pracovní postup:

Na oleji zvolna poduste nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidejte celé lišky, pokrájená rajčata, papriku a maso. Osolte a duste cca 20 minut. Nemusíte dusit až do sucha, jídlo musí mít šťávu. Z vařených a nastrouhaných brambor, vejce, másla, smetany, mouky a špetky soli zadělejte těsto. Rozválejte ho na plát silný asi 1/2 cm, nakrájejte z něj široké nudle nebo flíčky a uvařte v osolené vodě. Scezené nudle přidejte k houbové směsi, mírně podlijte vodou, ve které jste vařili nudle a pomalu za mírného míchání duste do zhoustnutí. Jíme teplé s hlávkovým salátem.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!