Staňte se našimi fanoušky na:

Linecké těsto podle kolegyně z mládí

Autor receptu: Dessyna (19 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: Dětská strava
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
41× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku smícháme s kypř. práškem, přidáme vejce, cukr, změklé máslo, špetku soli, pár kapek citronové šťávy a zpracujeme v těsto. Polovinu těsta oddělíme a vpracujeme kakao, čímž máme dva druhy těsta. Dáme na 2 hodiny do lednice, vyválíme a vykrajujeme různé tvary. Upečené spojíme marmeládou, můžeme polít čokoládovou polevou a různě zdobit cukrářskými třpytkami. Dají se vyrobit i vánoční stromečky, formičky lze běžně zakoupit, a polít bílou polevou z citronové šťávy, bílku a moučkového cukru. Fantazii (a dětem) se meze nekladou.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

dagmar.gebauerova.9 |29. srpna 2013
ty jsou krásné Odpovědět
-3 |28. srpna 2013
zkusím Odpovědět
zdenka.r |27. srpna 2013
super, vyzkouším Odpovědět
b* |26. srpna 2013
opravdu paráda Odpovědět
-3 |25. srpna 2013
krásné Odpovědět
H-D |24. srpna 2013
ráda s vnučkou zkusím Odpovědět
H-D |24. srpna 2013
moc hezké Odpovědět
i |24. srpna 2013
parádní Odpovědět
lvodakova |22. srpna 2013
vyzkouším :) Odpovědět
Dessyna |22. srpna 2013
J. Remková, ne ne - udělala jsem si šablobku z tvrdého papíru a ostrým špičatým nožíkem, když to dám vzhůru nohama tak se šklebí a tak... ono to jde vykrajovat dobře, ale těsto musí být vychlazené a je formička je opravdu větší nežli je klasická velikost lineckého, formičku jsem tuším koupila v Kauflandu, či nějakém jiném Supermarketu, ale myslím, že to opravdu byl Kaufland. Ono i doma se najde spousta "udělátek", kterými se dá vykrajovat a zdobit, někdy na něco přijdu sama, někdy žasnu nad fantaziií druhých. Dlouho jsem neznala fígl s lisem na česnek, jak krásně se dají dělat vlásky... Právě hodně jsem pochytila z keramiky, kam jsem léta chodila, tam to mají vychytané, že jeden zírá a dá se to využít i při pečení, ono je too vlastně podobné...:-) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!