Staňte se našimi fanoušky na:

Linecké ořechové kostky

Autor receptu: kacaba (1 recept)

Děláme z podobného těsta jarní dort se žloutkovou polevou - pro mě tak chutnají Vánoce. Kostky působí moc hezky.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(2 hlasy)
Ohodnotit recept
552× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Linecké těsto-zpracujeme uvedené suroviny, necháme odpočinout zabalené ve folii 2 hodiny,mezi tím si připravíme druhé těsto: 250g másla,250 g moučkového cukru,150 g vlašských strouhaných ořechů, 2 lžíce rumu,citronová kůra,sníh ze 7 bílků-vše smícháme a dáme na linecké těsto,které jsme si vyváleli na plech-pečící papír. Pečeme při 150°C, asi 40 minut.Poleva: žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a přidáme rum-7 žloutků,300 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu. Polevu rozetřeme na upečené těsto.po zaschnutí ozdobíme mříž.Z rozpuštěné čokolády a ozdobíme vlašským ořechem

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

meinita |9. května 2013
mňamka Odpovědět
hana.molcarova |8. května 2013
musím zkusit vypadají nádherně Odpovědět
suchohribek |8. května 2013
Citrónové cukroví s krémem +47 Foto autorky Foto uživatelů Nelíbí se Vám foto a máte lepší? Nahrajte ji. Nahrát fotku Recept publikován 6.12.2012 Pracovní postup Z uvedených ingrediencí si zpracujeme těsto. Margarín si nakrájíme na menší kousky, aby se nám lépe pracovalo a těsto pořádně prohněteme. Pokud se těsto lepí, přidáme ještě trochu mouky. Těsto necháme hodinku odležet v lednici. Poté si těsto vyválíme asi na 5 mm tenkou placku a vykrajujeme vykrajovátky. Pokud použijeme více vykrajovátek, myslíme na to, že budeme cukroví slepovat a potřebujeme tedy od každého tvaru sudý počet :) Vykrajované tvary dáme na pekáč vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C cca 10 minut, ale opravdu pečlivě kontrolujeme, protože linecké se snadno připálí. Teď si připravíme náplň, na kterou budeme potřebovat: 60 g cukr moučka 90 g máslo lžíce rumu 1 žloutek Máslo necháme dostatečně zteplat a uvedené ingredience společně vyšleháme do krému. Dále připravíme citrónovou polevu, na kterou budeme ještě potřebovat: 50 g cukr moučka 1 lžička šťávy z citrónu voda Do cukru přidáme šťávu z citronu a lžičku vody a třeme do hladka, dokud nám nevznikne konzistence, která se bude dát roztírat po cukroví. Případně přidáme cukr nebo vodu, abychom dosáhli požadované konzistence. Nyní si vezmeme upečené linecké cukroví, které slepujeme připraveným krémem. Každý kousek cukroví poté rozetřeme na povrchu citrónovou polevou a sypeme barevným zdobením. Odebrat z oblíbenýchTisknout receptKalorická kalkulačkaRecept publikován 6.12.2012 Šablony na zdobení TESCOMA DEL… Lopatky TESCOMA PRESTO, 3 ks Perníková velikonoční zahrádka… Diskuse k receptu Zobrazit všechny komentáře (53) +1 Šárka Tušlová Vypadá to krásně :) 5.5.2013 +0 Monika Nebojsová vyzkouším 6.5.2013 +0 Aneta Vágaiová hezké 6.5.2013 +0 Hoban vyzkouším 6.5.2013 +0 Šárka Hortová vyskousim 7.5.2013 +0 suchohribek výborný recept 8.5.2013 Autorka receptu tamata Je autorkou 9 receptů Nesledovat autorku> 60 min Střední 228 Ingredience Cukr moučka 120 g Cukr vanilkový 1 balení Mouka hladká 320 g g Ostatní Margarín, 250 g Žloutek 2 ks vyzkouším Odpovědět
jola |8. května 2013
vyzkouším Odpovědět
xxPPxx |6. května 2013
krasne Odpovědět
Hoban |6. května 2013
vyzkouším Odpovědět
najkuchtickalenka |6. května 2013
mnami Odpovědět
suchohribek |6. května 2013
Dala bych si. Odpovědět
Sefa |5. května 2013
krása Odpovědět
Dandik60 |5. května 2013
zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!